Egoism, copii si parinti…

„De regula, cand vine vorba de copii, se face legatura intre egoism si rasfat. Problema nu consta insa doar in rasfat. Rasfatandu-si copiii, parintii, in esenta, nu ii iubesc destul. Este placut sa ii aduci satisfactie copilului indeplinindu-i o pofta sau un capriciu, este neplacut sa il pedepsesti, sa manifesti severitate si exigenta fata de el. Reiese ca rasfatul copiilor exprima tendinta adultilor spre emotii placute si spre evitarea dificultatilor.

Dragostea nu este insa o emotie confortabila. Ea presupune grija, intelepciune, raspundere in relatiile cu copilul. Ea este inseparabila de severitate, exigenta si insistenta in educarea lui. Rasfatandu-i pe copii, parintii nu se ingrijesc de dezvoltarea sufleteasca si spirituala a copilului. Acesta recurge la satisfacerea neinfranata a dorintelor sale, si ca urmare pentru el devine norma de viata satisfacerea lor neingradita, pe loc; copilul nu tine cont de mijloacele si de caile prin care isi atinge scopurile, de oamenii din jur, de nevoile si dorintele lor.

Egoismul este obiceiul inradacinat de a trai in primul rand pentru sine. El este legat de rasfat si se manifesta prin lipsa iubirii fata de oameni.”

Anunțuri

Ai ceva de zis?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s