Perfectiune

Exista? Evident! Daca nu ar exista atunci nu ar mai exista nici ca si cuvant. „Perfect!” Toata lumea foloseste exclamatia asta. Si totusi ce este aceasta perfectiune? Perfectiunea absoluta??

Exista nimic? Acel nimicul absolut? Pai exista vid dar este el oare nimicul absolut? Depinde cine il priveste. Omul de rand o sa spuna ca acolo chiar nu-i nimic. Omul de stiinta o sa aiba alta parere.

Asadar inginerul din mine stie foarte bine ca nu exista „perfect” dar omul din mine nu e atat de convins de asta. Este viata perfecta? Dar o relatie? Fiecare din noi incercam sa devenim mai buni: pentru noi si pentru cei pe care ii iubim. Totusi e cazul sa nu exageram… Pe mine m-a ajutat in scoala, in facultate, la job – note mari, burse sa ma intretin, cunostinte sa ma angajez si sa fiu bun in ce fac – dar nu ma mai ajuta acum in viata personala… Si pana la urma de ce sa urmaresti o himera?

Fiecare trebuie sa isi vada de propriul drum. Fiecare vede perfectiunea prin ochii lui. Si daca ochii tai vad perfectiunea intruchipata accept-o si bucura-te de ea. Perfect este valabil acum nu peste ani. Savureaza momentul si bucura-te de el!

O sa inchei cu un citat primit de la o amica: „Perfectiunea nu exista si a o avea ca si tinta in viata duce doar la frustrare si nefericire„.

Ai ceva de zis?